JustLotta Holistic Health Coach podcast
This podcast will be mainly in Swedish but as I do have guests on the show it will be in English at that certain point of time. My main topics will be about Holistic Health and my aim is to learn, teach, motivate and inspire both my listeners and myself. This is a journey for all of us. I will talk about topics such as: Thoughts and emotions, breathing, hydration, sleep, nutrition and movement. And in-between all this large topics I will talk about hormones, weight-loss, stress and much more. I would like to keep this podcast as a dialoge and therefore I will sometimes give you a chance to ask questions on my Facebook-page and I will answer them as well as I can in the podcast. I hope that you will enjoy this!

Categories

Health and fitness
general

Archives

2018
August
July
June

2015
December
November
August
June
April
March
February
January

2014
December
November
October
September
August
July
June

July 2014
S M T W T F S
     
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Syndication

År 2014 har för min del varit ett ganska omvälvande år. Stora saker har hänt - både jobbiga och positiva. Min totala känsla av året är att jag lärt mig mycket - både om mig själv och om hur man faktiskt tar sig igenom ganska komplicerade livshändelser, så även om året faktiskt hamnar lite på minus totalt sett när jag summerar, så känner jag ändå att jag tar med mig en hel del positiva saker från året som gått.

Speciellt positivt är det att utvecklingskurvan går åt rätt håll på de flesta av livets olika områden. Det ena ger liksom det andra - och en av de viktigaste delarna är förstås mitt eget fysiska välmående, som är det som påverkar hur jag mentalt bemöter alla andra delar av mitt liv. Från att ha tangerat all time high i vikt i våras, så har min fysiska status förbättrats ganska mycket, och är nu på väg mot den punkt där jag kan känna mig tillfreds med mig själv. Och sen i september har Lotta varit en viktig del i den utvecklingen. Under hösten har vi jobbat både med träning, kost och mentalt må-bra-tänk, och i vår nyårskrönika utvecklar vi detta lite mer i detalj.

 

Även om det är en bit kvar, så känns det som om allt är på rätt väg och att 2015 kommer att bli ett bra år!

Jag (Lotta) som är mästare på name-dropping här kommer lite klargörande om vilka det är som jag pratar om:

Karin Lundqvist: Regerande svensk mästare i Beachvolley, vårt landslag i beachvolley och min föredetta landslagskompis. http://www.karinlundqvist.com

Phil Learney som är min mentor, vän och kollega: http://phillearney.com 

Charles Poliquin mannen med styrketräningsstrateigernas Mecka. Jag är utbildad PICP coach som är Charles internationella certifiering för PT's. http://www.strengthsensei.com

 

Richard Branson världsentreprenören som grundade bland annat Virgin Air. http://www.virgin.com/richard-branson

Direct download: Nyrskrnika_Magnus_2014-mp3.mp3
Category:Health and fitness -- posted at: 2:43pm CEST

Den här veckans avsnitt av Coach Sunday handlar om ett ämne som är högaktuellt så här i juletid, kosten. Den mat vi äter är tänkt att ge oss näring och energi men hur äter du bäst utifrån dina individuella förutsättningar. Det finns ett enormt utbud av mat idag, från världens alla hörn och för alla smaker. Och läser du kvällstidningarna finns det en uppsjö av tips för hur man ska äta, dieter som ena dagen hyllar råa alternativ och nästa dag pratar om proteiner och kolhydrater. Det är med andra ord lätt att gå vilse. Från ett holistiskt perspektiv tycker vi att det viktigaste är att på allvar lyssna på dig själv och din kropp. Hur reagerar du på den maten du äter och vad ger dig långsiktigt bäst resultat. Att föra en matdagbok kan vara ett bra knep att bli bättre på att lära känna sig själv och din inre matkompass. Fler tips och tankar hör du när vi filosoferar vidare i Coach Sunday!

Coach Sunday vill inspirera, motivera och reflektera, alltid med ett holistiskt förhållningssätt. I 6 matnyttiga avsnitt spånar vi kring grundläggande koncept kring tankar, andning, vätska, näring, rörelse och sömn. Allt för att hjälpa till att skapa balans så här i juletider och så klart för den bästa starten på 2015.

Är du nyfiken på mer får du gärna kontakta mig eller Charlott för att boka hälsocoachning. En perfekt julklapp till dig själv eller någon du tycker om! En investering för framtiden och det perfekta sätt att starta 2015 för att skapa ett hälsosamt år. Tills nästa vecka önskar vi allt gott!

Maila oss:

sarah.jerngren@gmail.com

lotta@justlotta.se

Direct download: Avsnitt_4_Kost-mp3.mp3
Category:Health and fitness -- posted at: 12:00pm CEST

Coach Sunday fortsätter samtalen kring hälsa utifrån tanken ”back to basic” med veckans fokus på vätska och då främst vatten. Vatten är verkligen livets dryck och med tanke på att våra kroppar till stor del består av vatten faller det sig naturligt att en bra vätskebalans har positiva effekter för vår hälsa. Vi filosoferar kring vatten som medicin och hur du gör för att få i dig tillräckligt med vätska och för att få optimalt upptag. Känner du att vi väckt din törst på mer, lyssna på våra 20 upplysande och läskande minuter holistisk livsstilscoaching.

Coach Sunday vill inspirera, motivera och reflektera, alltid med ett holistiskt förhållningssätt. I 6 matnyttiga avsnitt spånar vi kring grundläggande koncept kring tankar, andning, vätska, näring, rörelse och sömn. Allt för att hjälpa till att skapa balans så här i juletider och så klart för den bästa starten på 2015.

Är du nyfiken på mer får du gärna kontakta mig eller Charlott för att boka hälsocoachning. Tills nästa vecka önskar vi allt gott!

lotta@justlotta.se

sarah.jerngren@gmail.com

Direct download: Vtska_2014-mp3.mp3
Category:Health and fitness -- posted at: 12:00pm CEST

Coach Sunday är här med ett nytt avsnitt. Vi vill inspirera, motivera och reflektera, alltid med ett holistiskt förhållningssätt. Och så här på första advent när det snabbt lackar mot jul kan det passa extra bra att fokusera på den holistiska hälsan. 
Därför spånar vi kring 6 grundläggande koncept, tankar, andning, vätska, näring, rörelse och sömn. Allt för att hjälpa dig skapa balans och förhoppningsvis en fröjdefull jul! 

Veckans tema är andning! Hur du andas säger en hel del om hur du mår och vilket känslotillstånd du befinner dig i. Genom att bli mer medveten om sin andning kan du få nycklar till bättre hälsa. Genom att varje dag öva på djupandning och medveten andning kan du skapa mer inre balans, hantera stress enklare och övervinna rädslor samt trauman. Andningsövningar har visat sig vara ett effektivt verktyg för att behandla människor med post traumatisk stress som ett holistiskt alternativ till medicin. 
Så för att du på nästa sätt ska ta dig igenom decembers alla glöggpartyn, julfester,klappshopping, släktsammankomster och förväntningar uppmuntrar vi dig som lyssnar att varje dag ge dig själv 5 minuter av medveten djupandning! Och se vad som händer :)
Breath in and breath out! Breath in and breath out!
Kärlek och ljus Lotta och Sarah
Direct download: Avsnitt_9_coach_Sunday_Andning-mp3.mp3
Category:Health and fitness -- posted at: 6:53pm CEST

Coach Sunday är tillbaka mer laddade än någonsin. Vi vill inspirera, motivera och reflektera, alltid med ett holistiskt förhållningssätt.
Sex söndagar framöver kan ni följa oss när vi avhandlar dessa teman, tankar, andning, vätska, näring, rörelse och sömn. Lotta och jag träffades för 1 och ett halvt år sedan när vi gick Paul Cheks utbildning Holistic Lifestyle Coach och det blir vår bas för dessa samtal. 

Veckans tema är tankar, just eftersom allt börjar med en tanke. Du är helt enkelt vad du tänker, dina tankar blir till ord och dina ord leder till handlingar. Utifrån det sättet att se på tankar blir det viktigt att medvetandegöra våra egna tankemönster. För vi kan ändra hur vi tänker och på så sätt förändra våra liv och den verklighet vi lever i. Frågan är bara hur man gör? Meditation är ett effektivt verktyg, liksom litteratur som får oss att tänka om och så klart kan det vara en bra idé att ta hjälp av en coach som kan hjälpa dig att medvetandegöra så att du kan välja de tankar som känns bäst för dig. Lyssna igenom och ta del av den utmaning som vi mot slutet skickar med er som lyssnar. Tänk om...Tänk positivt!!

Kram från

Sarah Jerngren & Lotta Zsoldos

http://justlotta.se

 

 

 

Direct download: HLC_del_1_av_6-mp3.mp3
Category:Health and fitness -- posted at: 12:00pm CEST

Nu släpper vi podcast nummer #4 i Magnus resa. 

Magnus Gustafssonpodcast

 

Vi har mycket kontakt jag och Magnus och han gör stora framsteg som han lägger märke till själv. I den här podcasten så får du som lyssnar höra lite mer om hur vi jobbar med den mentala biten som "tålamod", "göra tvärtom" och "mindset". Magnus är en toppenklient som inte räds att göra jobbet, även om han ibland gör det motvilligt. Det är svårt att som vuxen förändra hela sitt liv. Det är inget för den som inte har viljan. Och att vilja, det är en av Magnus styrkor och tack vare att han vill så börjar även resultaten komma. 

Som det ser ut nu så ligger träningsfrekvensen på 2-3 pass i veckan, han jobbar med att stressa mindre och vi har förändrat hans kost. Resten får ni reda på om ni lyssnar på vårt avsnitt för dagen:)

Direct download: Magnus_Gustafsson_podcast_4-mp3.mp3
Category:Health and fitness -- posted at: 10:17pm CEST

I have hade the honor to have the great Tamas Feher on my show.

 

Here is a short copy/paste from his CV:

"Hungarian Tamás Fehér is a highly qualified internationally recognized, weightlifting coach, with over 30 years experience within the sport. He has demonstrated a significant ability to develop and encourage both male and female weightlifters to the international level in many countries all over the world.

He started his athletic career at age of 13 and his last international competition was at age of 41. He competed at world level for both Hungary and Uruguay.

Fehér started his coach’s career at the age of 20 in Budapest, in one of the best
Weightlifting clubs in Hungary. Later he moved to re-create a traditional Hungarian weightlifting club, which became one of the best in the nation. He also worked as assistant coach of the Hungarian National Junior Squad."

To learn more; please check out the link below.

http://www.fehersport.co.uk/images/fehersport/tamas-feher-resume-for-website.pdf

coach-feherpodcast

 

I hope that you will enjoy this podcast!

Share, like and tell all your friends about it!

Visit Tamas Feher's website by clicking on this link: http://www.fehersport.co.uk

On his website you can find videos, books and how to contact him for learning more.

Direct download: Tamas_Feher_-_Olympic_weight_lifting_6-mp3.mp3
Category:Health and fitness -- posted at: 12:00pm CEST

I den här nya podcasten som vi kallar Magnus Resa så får ni som lyssnare hänga med bakom kulisserna på hur jag coachar en av mina klienter till framgång.

Jag och Magnus känner varandra sedan tidigare då han liksom jag har en fot/hand eller annan kroppsdel med i volleybollen och beachvolleyn. Och i somras så började han prata lite om att det var dags att göra en förändring.

Magnus är 39 år och boendes i Stockholm. Han har en hel del mål med sin livsstilsförändring och han är både nyfiken och öppen på vart detta kan leda honom. Så, gå in och lyssna och kanske vill du göra honom sällskap i att börja göra förändringar i din livsstil.

Direct download: Magnus_Gustafsson_avsnitt3-mp3.mp3
Category:Health and fitness -- posted at: 12:00pm CEST

Nu har det gått två veckor och Magnus har gått ned 2.4 kg. Det är en viktminskning i en ganska behändig takt och vi skyndar långsamt. I dagens podcast får du höra om vilka strategier som vi har använt oss av och vilka hinder som har visat sig. 

 

Kontakta mig på: lotta@justlotta.se om du vill ha hjälp med en livsstilsförändring!

 

Direct download: Magnus_resa_del_2-mp3.mp3
Category:Health and fitness -- posted at: 9:02am CEST

I vardagshetsen efter att uppnå den perfekta kroppen så finns det mycket att diskutera. Jag och Sarah valde att ägna en hel podcast till ämnet kroppsideal. För vad är det egentligen? Och tycker vi lika?

Hör oss, gill oss och dela oss:)

Tack på förhand!

Direct download: Coach_Sunday_-_kroppsideal_avsnitt_7-mp3.mp3
Category:Health and fitness -- posted at: 11:37am CEST

Mike Demeter who is a canadian bodybuilding coach joined me for almost an hour e few weeks ago answering my questions on bodybuilding. He is such a great guy who knows so much and who keeps learning. I feel that it was such a privilage to have him on my show.

You can find Mike on Facebook if you want to get in contact with him. Me you can fins on my website as always:)

http://justlotta.se

 

Direct download: Mike_Demeter_podcast_5-mp3.mp3
Category:Health and fitness -- posted at: 10:33am CEST

#11 Coach Sunday - Drömmar

För att nå sina drömmar så behöver man ha visioner och en inre lust och vilja för att nå dem. Jag och Sarah har stora drömmar och ambitioner och dessa sattes på prov i dagens podcast. Hör mer om vad det var som egentligen hände.

 

Coach Sunday är en podcast av och med Charlott Zsoldos "JustLotta" och Sarah Jerngren. 

http://justlotta.se

 

Direct download: Coach_Sunday_-_Drmmar_avsnitt_6_-mp3.mp3
Category:Health and fitness -- posted at: 8:00am CEST

Magnus är en 39årig Stockholmskille som vill göra en livsstilsförändring. Och mina/våra lyssnare ska få chansen att på nära håll lyssna till det som händer när man gör det.

Besök min hemsida på http://justlotta.se

 

Direct download: Pilot_1_Magnus_resa-mp3.mp3
Category:Health and fitness -- posted at: 8:53am CEST

Tiden har gått fort och vår minipodcast fortsätter. Idag får ni lyssna till vårt femte avsnitt där vi reflekterar kring ordet tacksamhet. Det här ämnet är något som både jag och Sarah brinner för och 20 minuter gick fort även den här gången.

Gillar du det som du hör? Gilla, dela och skriv en rad om vad du tycker. 

Lottas hemsida: http://justlotta.se 

Mycket kärlek från Lotta och Sarah

Direct download: Coach_Sunday_-_Tacksamhet_5-mp3.mp3
Category:Health and fitness -- posted at: 12:00pm CEST

Hej!

 

I det här avsnittet så reflekterar jag och Sarah över vad det innebär att släppa taget. Är det lätt, sårt eller faktiskt ett måste?

Under veckan så hade vi ett par olika områden som vi var intresserade av, men det hela avgjordes genom ett sms från Lotta "Vad tror du om ämnet, att släppa taget". Detta blev tillslut i vårt tycke en av de bästa av våra fyra podcasts som vi har gjort så här långt. 

Lämna gärna en kommentar, gilla och sätt betyg, och varför inte dela när du ändå är i farten. 

För att komma i kontakt med oss: lotta@justlotta.se eller hemsidan: http://justlotta.se 

Vill du komma i kontakt med Sarah så kan du bland annat nå henne på hennes instagram: @sarahsshowroom  eller på hennes blogg: www.sarahsshowroom.se 

Direct download: _Att_slppa_taget-mp3.mp3
Category:Health and fitness -- posted at: 12:00pm CEST

 

Soul Sunday släpper sitt tredje avsnitt och den här gången så är ämnet relationer. Jag och Sarah har många reflektioner kring ämnet och vi är absolut inga kärleksexperter. Dock så är vi nyfikna på att bli bättre. 

Vi lyfter olika böcker och författare på ämnet och ni får en inblick i våra liv. För även om vi jobbar som coacher så har vi inte svaren på alla frågor, utan vi söker ständigt svaren inom oss själva. Och vår förhoppning är attt du som lyssnar börjar att ställa frågor till dig själv, under eller efter podcasten. 

 

Mycket nöje och vi är tillbaka igen nästa söndag :)

 

Charlott Zsoldos Holistic Health coach http://justlotta.se

Direct download: Soul_Sunday_Relationer_3-mp3.mp3
Category:Health and fitness -- posted at: 12:00pm CEST

Today on the show I had the pleasure of having my mentor as my guest. The brilliant JP Sears sat down with me on Skype and we had a good, long talk about "healthy relationships". 

If you want to get in touch with JP who is an innercoach in the US, please visit his website: www.innerawakeningsonline.com

If you want to know more about me: http://justlotta.se 

 

Direct download: JP_Sears_Podcast_nr_4-mp3.mp3
Category:Health and fitness -- posted at: 12:00pm CEST

Soul Sunday

 

Vi är två kvinnor som under 20 minuter reflekterar kring ämnen som är viktiga för både kroppen och själen! 

Dagens avssnitt handlar om balanser. obalanser och vad vi själva kan göra för att hitta rätt i vardagen. 

Charlott Zsoldos "JustLotta" Holistic Health Coach - http://justlotta.se

Sarah Jerngrens blogg www.myyearofhealth.nu 

 

 

Direct download: Soul_Sunday_avsnitt_2-balanser-mp3.mp3
Category:general -- posted at: 9:09pm CEST

Charlott Zsoldos och Sarha Jerngren träffades för 1 1/2 år sedan då de båda deltog i en kurs i Halmstad. Sedan dess har de hållit kontakte och vid flera tillfällen sökt olika samarbetsvägar. Under sommaren har Sarah varit i NY och jobbar vidare med sin adra bok och med Yoga. Lotta har utvecklat sig inom fysträning, kost och mindset. 

 

Efter att vi hade spelat in vårt första pilotavsnitt på den här podcasten så kände vi båda att detta var helt rätt för oss. Och Vi hoppas att ni som lyssnar kommer att känna som vi gör. 

 

Vi planerar att släppa en minipod en gång i veckan. Och vi kallar det minipod eftersom vi inte kommer att gå över 20 minuter per podcast. 

För att hitta till Lottas hemsida: http://justlotta.se

Direct download: Pilot_Soul_Sunday-mp3.mp3
Category:Health and fitness -- posted at: 3:17pm CEST

Welcome to Podcast number 3 with Ben Coomber and me!

Ben Coomber is a leading educator in sports nutrition in the UK. He is the man to to to ig you are a Personal Trainer wanting to learn more, or if you are a client seeking helt for your health. Ben himself has grown the passion for health since he himself suffered from too much weight and AdHd.

In this podcast Ben and I talks about nutrition and mindset to name a few topics. Ben has his own podcast called "Ben Coomber Radio". To find him on iTunes, just type in his name and the search engine will take you there.

You can learn more about Ben by visiting his website: http://www.benboomber.com 

If you want to know more about me, then please visit my website: http://justlotta.com

You can find both of us on our seperate accounts on twitter, facebook, instagram and Youtube. 

Ben Coomber

Direct download: Ben_Coomber_podcast_3-mp3.mp3
Category:Health and fitness -- posted at: 9:25am CEST

I dagens podcast intervjuar jag Karin Lundqvist min gamla motsåndare och medspelare från min tid som volleybollspelare. Idag lever Karin som proffs och det betyder Beachvolley på heltid. Med ungefär 200 resdagar om året lever hon sitt drömliv. Men det krävs att man tar hand om sig för att klara av det. 

Vi pratar om vägen till drömlivet, upp- och nedgångar och hur hon själv har utvecklats som människa genom sin resa.

Karin är en väldigt sympatisk och omtänksam elitidrottare och jag hoppas att många som hör det här kan få känna sig inspirerade av hennes inställning till livet. 

Gå in på Karins hemsida om du vill veta mer: Karin Lundqvist

Karin Lundqvist, Stavanger Worl Tour

Gå in på min hemsida för att komma i kontakt med mig och min podcast. Jag har många gäster framöver som kommer att prata om; Funktionell medicin, Nutrition, Bodybuilding, Starka relationer och mycket mer. Håll utkik efter nästa!

http://Justlotta.se

Direct download: Podcast_2_Karin_Lundqvist-music.mp3
Category:Health and fitness -- posted at: 12:19pm CEST

I min första podcast så gör jag en kort presentation av mig själv och därefter diskuterar jag ämnet tankar och känslor i relation till skam och skuld.

Direct download: Frsta_podcasten-music.mp3
Category:Health and fitness -- posted at: 4:27pm CEST

1